Bewoner uit woning vol rook gehaald

Een bewoner van de Havikhoek in Spijkenisse heeft zondagmiddag heel veel geluk gehad, dankzij zijn alerte buren. De buren hoorden het brandalarm in de woning afgaan en zijn gaan kijken bij de woning van de man. Daar zagen zij rook uit de woning komen en hebben direct de hulpdiensten gealarmeerd.

De man lag op dat moment op bed en had niet door dat een kussen van de bank vlam had gevat. Een buurman wilde direct proberen de oudere man te redden en gooide een raam in en klom naar binnen. Daar stuitte hij op een woonkamer die zo vol stond met rook, dat hij besloot voor zijn eigen veiligheid te kiezen. Omdat de brandweer al gealarmeerd was, is de buurman weer naar buiten geklommen en heeft de brandweer afgewacht. Die heeft de man naar buiten gebracht.

De man is gecontroleerd door de ambulancedienst. De brandweer heeft het kussen uit de woning gehaald en afgeblust. De woning is daarna geventileerd en gecontroleerd op giftige gassen.

Beeld: JBMedia