88-jarige slachtoffer van babbeltruc aan Haifaweg Hoogvliet

Donderdagavond rond 18:45 uur is een 88-jarige mevrouw slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Aan de Haifaweg in Hoogvliet is donderdagavond rond 18:45 uur aangebeld bij de woning van het slachtoffer. Via het keukenraam gaf een man aan dat hij de waterleiding kwam controleren. Toen de vrouw de deur opende, stonden er opeens drie mannen.

Een man liep naar de keuken en bekeek de kraan, de ander nam een kijkje in de badkamer de derde had op deze manier de mogelijkheid om de woning verder te doorzoeken.

Toen de mannen vertrokken waren merkte de vrouw dat er geld uit haar portemonnee miste. De bewoonster raakte lichamelijk niet gewond.

Signalementen
Alledrie de verdachten hebben een donkere huidskleur, zwart krullend haar en zijn rond de 1.75 meter lang. Ze droegen donkere kleding en een van de drie heeft een wat forser postuur. De leeftijd ligt tussen de 25 en 35 jaar.

De politie doet verder onderzoek. Heeft u een camera(deurbel) met mogelijk beeldmateriaal welke kan bijdragen aan deze zaak? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Dit bericht is op 7 april aangepast nadat er meer informatie kwam. In eerste instantie gaf de woordvoerder van de politie aan dat het om een 87 jarig slachtoffer ging, later om een 88 jarig slachtoffer. Ook is er eerder gesproken over een goed doel welke als reden was dat het slachtoffer de deur opende. Na verder onderzoek blijkt het om het controleren van de waterleiding te gaan.