Na massale vissterfte vorig jaar, nu 65 karpers uitgezet in Hoogvliet

Ander half jaar geleden was er een massale karpersterfte in en rond het water bij Park de Heerlijkheid in Hoogvliet. Dit is veroorzaakt door zuurstof vragende biologische processen in de waterbodem. Vrijdag zijn 65 karpers uitgezet.

Door: Raymond Sybesma

Echte vissers geven niet om een beetje regen. Dat was te zien bij het uitzetten van de karpers op vrijdagmiddag. Een tiental geïnteresseerden kwamen kijken naar het moment van uitzetten. Even voor 14:00 uur reed een vrachtwagen het terrein op.

Achterin de vrachtwagen stonden diverse kisten met de karpers erin. Met een schepnet werden de karpers in grote bakken gedaan. Vervolgens liepen de aanwezigen met de dieren naar de waterkant. Een voor een werden de dieren vrij gelaten.

Sterfte
Vorig jaar was door het warme weer na een lange en koude periode de oorzaak van de massale vissterfte. Door het snelle opwarmen van het water, kwamen er zuurstof vragende biologische processen op gang.

Hengelsportvereniging Groot-Rotterdam zorgde dat er vrijdag 65 nieuwe karpers konden worden uitgezet. Het is nu een kwestie van wachten tot de eerste karpers gevangen gaan worden.