Melding persoon te water Platte Driedijk Hoogvliet, blijkt gedumpte brommer

Vrijdagmiddag even na twaalf uur reden de hulpdiensten met spoed naar de Platte Driedijk in Hoogvliet. Volgens de melder lag er een brommer in het water. Deze brommer zou er in de ochtend nog niet hebben gelegen. Omdat het onduidelijk was of er nog personen in het water lagen is er groots uitgerukt.

Door: Raymond Sybesma

De hulpdiensten reden met toeters en bellen door de wijk Tussenwater. De bewoners kwamen naar buiten en zagen daar brandweer en politie rennen. Ondertussen waren de loeiende sirenes van meer hulpdiensten op de achtergrond te horen.

Net achter de woningen troffen agenten in de sloot een brommer aan. Aan de staat van de brommer was te zien dat deze al enige tijd in het water lag. De brandweerwagen die nog met spoed arriveerde, kon direct in de achteruit naar de kazerne.

Maak melding van onbeheerde fietsen bij de gemeente
Het aantreffen van onbeheerde fietsen en brommers/scooters aan de waterkant zorgt voor achteraf onnodige uitrukken. De agenten ter plaatse waren blij met de melding. ” Wij komen liever een keer teveel of voor niets dan te laat”. Als je niet zeker weet of er nog mensen in het water zijn mag je altijd 112 bellen.

De agenten hebben de brommer uit het water gehaald. Daarbij is gekeken of er nog een chassisnummer te lezen was. Daarna is een melding bij de gemeente gemaakt voor het ophalen van deze brommer.