Eerste tunneldeel Maasdeltatunnel wordt afgezonken

Vrijdag is het bij het bouwproject van de Blankenburgverbinding tussen Rozenburg en Maassluis een belangrijke dag. Het eerste tunneldeel wordt afgezonken naar de bodem van Het Scheur, waar de tunnel onderdoor loopt.

Later op de dag wordt het eerste tunneldeel afgezonken. Het gaat om het zuidelijke tunneldeel Alara. Vanaf 12 uur wordt het tunneldeel gepositioneerd en vastgemaakt, en vanaf 17.00 uur zal het tunneldeel verzwaard worden waardoor het gaat zakken. Ondanks de regen kan er wel gekeken worden vanaf publieke tribunes op beide oevers. Rijkswaterstaat roept via social media op om te komen kijken, ondanks de regen. Ook is het live te volgen via de projectpagina.

De Blankenburgverbinding vormt het nieuwe stuk snelweg A24 tussen de A15 bij Rozenburg en de A20, met een nieuw punt tussen Maassluis en Vlaardingen. De komende 30 jaar zal het een tolweg zijn, zoals de Beneluxtunnel ook ooit begon. De Maasdeltatunnel vormt samen met de Hollandtunnel de verbinding. Het bouwproject is inmiddels al enkele jaren bezig en moet klaar zijn in 2024.

Beeld boven: Still uit de video van Rijkswaterstaat