Druk Yu-Gi-Oh Dutch Open 2023 in Hekelingen

Zondag 19 maart vond in het Dorpshuis van Hekelingen de ‘Dutch Open 2023’ plaats.
Dit grootse kaartspellen Yu-Gi-Oh-toernooi werd georganiseerd door de speelkaartenwinkel uit Spijkenisse, Yu-Gi-Wang.

Door: Edith Stolk

Een overvolle parkeerplaats, twee afgeladen zalen met fanatieke Yu-Gi-Oh spelers en in de hal nog een shop voor de kaartverkoop. Zo zag deze zondag het dorpshuis van Hekelingen eruit. Het éénmaal per jaar gegeven toernooi is, in de kaartspellen wereld, een begrip. De Dutch Open 2023 vond dit jaar dus plaats in Nissewaard. Spelers kwamen vanuit het gehele land en zelfs uit het buitenland om deze dag tegen elkaar te strijden. Het evenement was volledig uitverkocht, zo’n 250 spelers hadden zich aangemeld voor de Dutch Open 2023. Gedurende de hele dag werden in rondes van 40 minuten spellen gespeeld. Dit middels een groot scherm met hierop de teruglopende digitale tijd, en onder toeziend oog van speciale judges, ofwel scheidsrechters.

Na afloop van elke ronde leverde de winnaar de uitslag in, en via een digitaal systeem zorgde winkeleigenaar en toernooiorganisator Jun-Hee Blok weer voor een nieuwe indeling voor de volgende rondes. Zo werd er fanatiek maar ook gezellig gestreden om de uiteindelijke 1e plaats. Het Japanse moederbedrijf Konami verzorgde een hoofdprijs voor de uiteindelijke winnaar. Maar ook de Spijkenisser-kaartspellen winkel zelf had prijzen ter beschikking gesteld voor de top 3 spelers.

Naast het spelen op het toernooi was er ook mogelijkheid tot het kopen van spelkaarten (sets) en aanverwante spullen in de shop. En ook de horeca was niet vergeten, er was genoeg te verkrijgen en hier werd dan ook flink gebruik van gemaakt. Van broodjes hamburger, soep tot aan frites, aan alles was deze dag gedacht.

Voor wie enthousiast geworden is en wel eens wat meer wil weten over Yu-Gi-Oh of een van de andere spellen die in de winkel gedaan worden (Pokémon, Magic the Gathering); neem eens een kijkje bij Yu-Gi-Wang aan de Nieuwstraat in Spijkenisse, of bezoek de site: www.yu-gi-wang.nl.