Al 46 jaar in de Dojo, Robert en Marlies richten Bushin Aikido Spijkenisse op

Al 46 jaar is Robert Antes in de Dojo te vinden. Het pand waar ze nu in zitten gaat gesloopt worden. Tot begin dit jaar werden de lessen onder de vlag van ”De Bijl en Gross” gegeven. Omdat deze sportschool stopt heeft Robert een stichting opgericht.

Door: Raymond Sybesma

Robert Antes ademt inmiddels Aikido. Hij geeft al zo’n 27 jaar les. Zijn vrouw Marlies geeft nu 3 jaar les aan de jeugd. Zo’n 46 jaar lang werkte Robert bij de Politie, hij was IBT docent. IBT docenten begeleiden en trainen politiemensen in het omgaan en voorkomen van geweld.

Door het stoppen van de “de Bijl en Gross” is door Robert en Marlies, samen met de kaderleden besloten om als stichting verder te gaan.  Dit is Bushin Aikido geworden. Er is al een nieuwe locatie, maar deze is nog niet klaar. Tot die tijd worden de lessen gegeven aan de Galileïlaan 5 in Spijkenisse.

Aikido is in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld in Japan door Ueshiba Morihei. In Nederland heb je de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging. Deze dienst zorgt voor de beveiliging van de leden van het Koninklijk Huis. De Samoerai zorgde voor de beveiliging van de adellijke families in Japan. De kracht is om niet aan te vallen maar juist te verdedigen.

Robert vertelt; ” je maakt vooral gebruik van de kracht van de ander.” Alle technieken komen vanuit je centrum. Het centrum is je fysieke balanspunt. Dit is een kernprincipe in Aikido. Door je hiervan bewust te zijn ervaar je rust, ruimte en balans en overzie je het geheel beter.

Op de facebookpagina van Bushin Aikido kan je diverse filmpjes vinden.

Lijkt het je leuk om eens een proefles mee te doen? Robert; ” nieuwe leden zijn zeer welkom”.

De lesdagen zijn:
Dinsdagavond van 18:00 tot 19:00 uur voor de jeugd tot 15 jaar.
Dinsdagavond van 19:00 tot 20:00 uur voor volwassenen.
Donderdagavond van 20:00 tot 21:00 uur voor volwassenen.
Een proefles kan je aanvragen via de mail: [email protected]