Twee Nissewaardse helden ontvangen getuigschrift en penning voor reddingsactie

Twee oplettende voorbijgangers die een vrouw met haar scootmobiel te water zagen gaan en de vrouw direct te hulp schoten zijn in het zonnetje gezet en ontvingen als blijk van waardering een getuigschrift en een bronzen penning van de Koninklijke Maatschappij tot redding van drenkelingen. Angela Klunder uit Zuidland, één van de redders, ontving het getuigschrift en de penning ter plekke uit handen van Joost Gunning, een bestuurslid van de Maatschappij. De andere held, Jasper Haverkotte kon hierbij niet aanwezig zijn en ontvangt het getuigschrift en de penning op een andere manier. Bij de ontvangst was burgemeester Foort van Oosten aanwezig samen met Patrick Bastiaanse, teamchef basisteam politie Nissewaard en collega Manju Roodnat.

Op 5 juli 2022 reed Willij Bosman met haar scootmobiel op het fietspad van de Trambaan bij Zuidland waarna ze per ongeluk van de dijk af reed en al rollend in het water terecht kwam. Twee oplettende voorbijgangers, een man op een brommer en een vrouw op de fiets zagen het gebeuren, twijfelden geen moment en sprongen in de sloot om het slachtoffer te helpen. Het slachtoffer was helemaal kopje onder gegaan en de twee redders hebben de vrouw boven water gehouden tot er hulpdiensten ter plaatste waren. De brandweer heeft vervolgens de vrouw uit het water gehaald, waarna ze per spoedtransport naar het EMC is gebracht.

De Koninklijke Maatschappij tot redding van drenkelingen zet zich in om helden in het zonnetje te zetten. “Helden onderscheiden zich van anderen door te handelen; een held denkt net even iets eerder aan een ander dan aan zichzelf en is een onderscheiding waard”, aldus de Koninklijke Maatschappij.

Bericht: Gemeente Nissewaard, beeld: Foto-OK.nl