Politie beveiligd vrachtwagenkonvooi naar Maasvlakte na aantreffen drugs

Na een serieuze tip heeft de politie donderdag verdovende middelen in een vrachtwagen aangetroffen die onderdeel is van een hulptransport naar het aardbevingsgebied in Turkije. Deze vrachtwagen maakte onderdeel uit van een hulptransport van meerdere vrachtwagens. Na het aantreffen zijn vijf vrachtwagens vanaf een parkeerplaats bij Leiderdorp onder zware politiebeveiliging naar de Maasvlakte gereden.

Door: Terence Hersbach

De politie heeft met gebruik van de vrachtwagenscan van de douane onderzoek gedaan naar de vrachtwagens. “Rond 03.00 uur ontving de politie een tip dat in een specifieke vrachtwagen, die op dat moment op een parkeerplaats op de A4 stond, mogelijk verdovende middelen aanwezig waren,” schrijft de politie. “Deze vrachtwagen maakte onderdeel uit van een hulptransport met vijf andere vrachtwagens. Na controle van deze vrachtwagen troffen agenten de verdovende middelen aan.”

De verdovende middelen zijn volgens de politie inmiddels vernietigd. De andere vrachtwagens van het hulptransport worden ook onderzocht. “De hulpgoederen worden zo snel mogelijk na het onderzoek teruggeven aan de hulporganisatie,” zegt de politie.

Beeld: JBMedia