Oude Maas ontruimd na brand in toilet

In school de Oude Maas heeft vrijdagmiddag een brand gewoed. De brandweer kwam met twee brandweerwagens en een hoogwerker ter plaatse. In de school zou zich rook verspreiden vanaf een toilet. De school werd meteen ontruimd en leerlingen werden op het schoolplein opgevangen.

In totaal moesten 400 leerlingen naar buiten toe en op het schoolplein wachten. Later zijn de kinderen naar huis gestuurd. De brandweer was met de wagens het schoolplein opgereden tot aan de ingang. De hoogwerker hoefde niet in actie te komen.

De brand is begonnen op het toilet, maar het is niet bekend hoe die is ontstaan. Enkele leerlingen buiten het schoolplein spraken over vuurwerk, maar dit kan niet bevestigd worden. De brand zelf was snel onder controle. Omdat er veel rook vrijgekomen is en die zich door het gebouw verspreidde, is er opgeschaald door de brandweer voor extra mankracht.

Beeld: JBMedia