Gemeente Nissewaard ondersteunt NTO Spijkenisse bij ramp aardbeving

Gemeente Nissewaard stelt een bedrag van 32.000 euro beschikbaar ter ondersteuning van het Nederlands Turks Ontmoetingscentrum (NTO) om goederen die hard nodig zijn in het getroffen gebied in Turkije aan te schaffen en zo snel als mogelijk daar te krijgen.

Het NTO is kort na de aardbeving gestart met een inzamelingsactie. In eerste instantie was er veel kleding nodig. Inmiddels is de vraag naar sloophamers voor beton, generatoren en machines om staaldraad door te knippen ook erg groot.

Tijdens het bezoek dat burgemeester Foort van Oosten en wethouder Jeroen Postma woensdagmiddag brachten aan het NTO werd duidelijk dat de prioriteit bij deze goederen ligt. De gemeente heeft na overleg met het NTO besloten een bedrag van 32.000 euro beschikbaar te stellen waarvan de noodzakelijke goederen gekocht kunnen worden. Turkish Airlines neemt het vervoer op zich waardoor de goederen snel op de plek van bestemming kunnen zijn. Daarnaast is het geld bedoeld voor een volgend transport van hulpgoederen naar het gebied. Het NTO heeft al een vrachtwagen vol kunnen sturen en is momenteel bezig met het vullen van een tweede grote vrachtwagen vol met goederen zoals baby doekjes, luiers, nieuwe dekens en slaapzakken. Een derde transport met dit soort goederen kan nu ook plaatsvinden. Deze goederen zijn allemaal bij elkaar gebracht door inwoners van Nissewaard.

Het NTO staat in contact met het Turks consulaat en het Turkse Rode Kruis. Hierdoor weten zij wat nodig is in het gebied.

Het Nederlands Turks Ontmoetingscentrum is de eerste Turkse vereniging van Nederland die in 1973 is opgericht door een aantal Nederlandse Turken (gastarbeiders) uit Spijkenisse. Hun doelstelling is het bij elkaar brengen van verschillende culturen en een bijdrage te leveren aan de verbroedering van de samenleving. Veel gezinsleden van de 150 aangesloten gezinnen zijn getroffen in het gebied.

Bericht/Beeld: Gemeente Nissewaard


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]