Agent(32) ontslagen na ernstig plichtsverzuim

Vorige week is aan een 32-jarige agent van het basisteam Nissewaard ontslag uitgereikt wegens ernstig plichtsverzuim. Uit onderzoek door het team Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie kwam naar voren dat de agent zich had misdragen tijdens een teamuitje en hier niet transparant over verklaarde.

Naar aanleiding van een melding van ongepast gedrag en een daaruit voortvloeiende aangifte werd onderzoek verricht. Op basis van de uitkomsten van het disciplinaire onderzoek is onlangs besloten de agent te ontslaan. Het ongepaste gedrag van de agent en het niet transparant verklaren is aangemerkt als ernstig plichtsverzuim.

Gedurende het onderzoek heeft de agent niet meer gewerkt. Met het uitreiken van het voornemen en het verstrijken van de bezwaartermijn is het ontslag definitief. De collega’s van het basisteam zijn reeds geïnformeerd. 

Bericht: Politie / Beeld: Archief