Vrouw door brandweer van balkon gered bij brand

Een vrouw is maandag rond het middaguur van het balkon gered door de brandweer. Het appartement in wooncomplex Serreburg stond vol zwarte rook. De vrouw is aanspreekbaar overgebracht naar het ziekenhuis.

Door: Terence Hersbach

“Hoe de brand kon ontstaan wordt onderzocht door de brandweer,” zegt een voorlichter van de Veiligheidsregio. Volgens een woordvoerder van de politie is ook de politie met onderzoek bezig naar wat zich heeft afgespeeld in de woning. Uit de woning kwam zwarte rook onder de deur door, waarop de brandweer gealarmeerd werd. De vrouw wist op het balkon te komen en bleef daar laag en uit de rook, tot de hoogwerker van brandweerkazerne Spijkenisse haar kon redden. De brand kon snel geblust worden. Andere bewoners van het complex konden in hun woning blijven.