Overval op toko Vondelsingel Spijkenisse

Drie mannen hebben donderdagmiddag de toko aan de Vondelsingel in Spijkenisse overvallen. Zij bedreigden het personeel met een groot mes en gingen er met de kassalade vandoor. De eigenaar ging er nog achteraan.

Door: Terence Hersbach

De drie mannen renden door de stegen langs achtertuinen aan de achterkant van de Vondelsingel weg, en wisten daarmee de eigenaar af te schudden. De politie heeft met een politiehond het pad dat ze liepen achterhaald. Bij de Jacob Catsstraat is de lege kassalade in een achtertuin aangetroffen.

De politiehelikopter heeft met warmtebeeld de wijk afgespeurd om te achterhalen waar de verdachten zich ophielden. Dat lukte helaas niet. Om er zeker van te zijn dat de mannen zich niet schuilhielden in de bewuste woning waar de lade gevonden werd, heeft de politie de woning opengebroken en betreden. Daar werd niemand meer aangetroffen. Wel is er kort na de overval nog een jongen aangehouden nabij de fastfood-restaurants aan de Sportlaan. Zijn rol wordt onderzocht door de politie.

Dinsdag werd ook melding gemaakt van een overval op dezelfde plek. Daarbij werd geprobeerd om ook de toko te overvallen. Dat is toen niet gelukt en de mannen kwamen toen niet binnen. De politie heeft toen nog gezocht naar verdachten. Die werden niet gevonden. De politie onderzoekt of het om dezelfde personen gaat.

De mannen waren donderdag in het zwart gekleed en droegen iets voor hun gezicht. De politie vraagt mensen die informatie of mogelijk ook beelden hebben, te bellen met de politie op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Beeld: JBMedia


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]