Overige winnaars en winnaar publieksprijs sportgala Nissewaard

Donderdagavond heeft het Sportgala Nissewaard plaatsgevonden in Theater de Stoep in Spijkenisse. Hier zijn Sem Groen, Joshua van Krevel en Dennis en Deborah verkozen tot winnaars in verschillende catogorieën. Henk Gerhards heeft de publieksprijs in ontvangst mogen nemen.

Door: Zoë van Baarle

Uniek sporter
Sem Groen is verkozen tot Uniek Sporter van het jaar 2022. Hij doet aan atletiek bij Atletiek Vereniging Spark in Spijkenisse. Groen is drievoudig winnaar van goud op de Special Olympics en heeft zilver behaald op het Open Nederlands Kampioenschap. Sem geeft aan nóg beter te willen worden in zijn sport en de verschillende onderdelen van de atletiek. Andere genomineerden waren het G-team van V.V. Zuidland en het G-team van Spark.

Talent
Joshua van Krevel is verkozen tot Talent Sporter. Hij doet aan judo bij de Judo Bond Nederland. Krevel heeft zilver gewonnen op het Nederlands Kampioenschap senioren en brons in de Adler Cup Junioren. ”Hij krijgt een mooi plekje thuis,” geeft Joshua aan. Andere genomineerden waren Roel van Sintmaartensdijk en Seth van de Velde.

Trainer
Dennis en Deborah zijn verkozen tot beste trainers. Dennis en Deborah zijn twee bijzondere coaches die hun ziel en zaligheid kwijt kunnen in hun eigen dansschool DeeMove. Het afgelopen jaar hebben de verschillende teams van de dansschool bijzondere prestaties neergezet, waaronder kwalificaties en winst op verschillende Nederlands Kampioenschappen en Europees Kampioenschappen.“Wij doen dit met passie en liefde en dat krijgen wij ook weer terug van de kinderen”. Naast het in ontvangst nemen van de prijs, treed DeeMove op tijdens het gala. Andere genomineerden waren Koeskoemar Nanhoe en Peter Wubben.

Publieksprijs
Het thema van het sportgala van dit jaar is ‘meer dan sport’. Op basis van dit thema is de publieksprijs uitgereikt aan Henk Gerhards. Shihan Henk geeft al jaren les in kyokushin karate aan jeugd en volwassenen. Respect discipline en uithoudingsvermogen staan hier centraal. Voor Henk zijn de lessen meer dan alleen sport. Henk Gerhards neemt vol trots de publieksprijs in handen. Andere genomineerden waren de Estron Runners en SC Botlek.

Jury
De jury bestond dit jaar uit zes leden. Robert van Winden werkt als adviseur bij de gemeente, daarnaast doet hij aan sport in zijn vrije tijd. Alex en Jacqueline Glijn, rolstoeldansers die verschillende titels op hun naam hebben staan. Debby Willemsz, waterpolo keepster. Debby heeft ook de eerste oeuvre-prijs in ontvangst mogen nemen. Kim van ‘t Verlaat, triatlontalent en voormalig sportvrouw van het jaar. Alex Hordijk, sportjournalist van het Algemeen Dagblad.

Beeld: Terence Hersbach – Spieke Media