Naomi van Krevel en Albert Corveleijn verkozen tot sportman en sportvrouw 2022, V.V. Hekelingen beste sportploeg

Donderdagavond heeft het Sportgala Nissewaard plaatsgevonden in Theater de Stoep in Spijkenisse. Hier zijn Naomi van Krevel en Albert Corveleijn verkozen tot sportman en sportvrouw van 2022. V.V. Hekelingen is verkozen tot beste sportploeg. De prijzen werden uitgereikt door verschillende sportfanaten uit de regio.

Door: Zoë van Baarle

Naomi van Krevel is actief in de categorie -52 kilogram bij Judo Bond Nederland. Naomi is geboren in Spijkenisse en doet al vanaf haar zevende aan judo. Het jonge talent is tweevoudig Nederlands kampioen en heeft ook al een zilveren en bronzen EK junioren medaille op haar naam staan. van Krevel is derde geworden op een NK senioren en heeft een zevende plaats behaald op een Grand Slam. Inmiddels staat zij op de 48ste plek in de wereldranglijst. Zelf kon zij de prijs niet in ontvangst nemen, maar haar zus geeft aan heel trots te zijn. Andere genomineerden waren Jitske Weersma en Lesley Pattinama-Kerkhove.

Albert Corveleijn is actief bij TVS’90, Triatlon Vereniging Spijkenisse. Corveleijn heeft afgelopen mei voor de 25e keer de Ironman triatlon op Lanzarote afgelegd. Hiermee behaalde hij het wereldrecord aantal finishes van deze triatlon. ”Albert begon zijn serie op het Spaanse Eiland en miste maar een paar edities. Wereldwijd zijn er maar een paar atleten die meer finishes op één en dezelfde Ironman wedstrijd op hun naam hebben staan, maar er is geen atleet ter wereld die in de buurt van de 25 Ironmans op Lanzarote komt,” schrijft TVS’90 op hun Facebook-pagina. “Ik denk dat ik mijn afgelopen jaar de laatste Ironman heb gelopen, inmiddels ben ik 62 jaar en helaas ging het de laatste jaren wat moeilijker, dus wat dat betreft was de 25ste een mooie afsluiting,” geeft Albert aan. Andere genomineerden waren Daan Hoole en Fabio Jakobsen.

V.V. Hekelingen

Het eerste elftal van Voetbal Vereniging Hekelingen heeft vorig seizoen hun kampioenschap in de vierde klasse mogen vieren. Deze overwinning heeft ook geleid tot een promotie naar de derde klasse. Jordi Dijkshoorn, keeper van het elftal neemt namens het gehele team de prijs in ontvangst; “Twee keer kampioen worden, mooier kan toch niet”.

Beeld: Terence Hersbach – Spieke Media