Militairen bij metro Zalmplaat en Campus vanwege oefening

Donderdagmiddag is er een oefening gehouden in Hoogvliet door het Korps Mariniers. Metrostation Zalmplaat en de Campus waren het decor. Metroreizigers keken raar op toen ze beneden kwamen en oog in oog stonden met zwaarbewapende militairen.

Door: Raymond Sybesma

De oefening was een eindopdracht. De militairen moesten verschillende panden betreden en verschillende scenario’s van gijzeling en gewonden uitvoeren. Op het plein voor het sportcentrum is een politiehond ingezet om een verdachte aan te houden.

Dit alles gebeurde rond het middaguur waardoor veel passanten getuige waren van deze oefening. Ook werden er in een aantal lokalen nog les gegeven. De leerlingen zaten daarmee op de eerste rij. De mariniers hebben overnacht bij de Campus en trekken vrijdag te voet naar hun kazerne. Bij aankomst krijgen zij hun felbegeerde baretuitreiking.