Drie aanhoudingen bij verkeerscontrole Groene Kruisweg

Bij een verkeerscontrole van de politie vrijdagmiddag zijn drie personen aangehouden. Daarnaast zijn er diverse bekeuringen geschreven voor verschillende zaken. Naast automobilisten werden ook scooters- en brommers gecontroleerd.

Door: Terence Hersbach

Automobilisten werden naar de parkeerplaats bij De Dome geleidt, alwaar de staat van het voertuig gecontroleerd werd en of de bestuurder nuchter achter het stuur zat. De controle werd mede gehouden door politie-aspiranten, die bijna klaar zijn met de opleiding, en daarnaast net begonnen aspiranten om praktijkervaring op te kunnen doen. Agenten van de basisteams Nissewaard en Oude Maas waren betrokken bij de controle.

Bij drie automobilisten werd geconstateerd dat zij onder invloed achter het stuur zaten. Zeker een brommerbestuurder heeft een Wachten Op Keuring-melding (WOK) gekregen voor de brommer waar hij op reed.

Beeld: Spieke Media / Terence Hersbach