Brandweer rukt uit naar Hekelingen voor keukenbrand

De brandweer is zondagavond rond etenstijd naar de Kluivertweg in Hekelingen uitgerukt voor een brand in de keuken van een woning. De brand sloeg door in de afzuigkap nadat vermoedelijk de vlam in de pan geslagen was.

Drie bewoners van de woning konden zelf op tijd naar buiten komen, maar moesten wel gecontroleerd worden in de ambulance vanwege het inademen van rook. “Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis en maken het naar omstandigheden goed,” zegt de brandweer. De keuken raakte wel flink beschadigd door de brand.

De brandweer schaalde het incident op omdat ook rook in de woning van een van de buren te zien was. De brandweer heeft die woning gecontroleerd op giftige gassen en de woning gelucht. Stichting Salvage zal naar het adres van de brand komen voor de afhandeling van alle zaken.

Beeld: JBMedia