Zeven vuurwapens en drie handgranaten in woning en bedrijfspand

Een man uit Spijkenisse mocht mee naar het bureau nadat agenten vuurwapens en handgranaten vonden in zijn woning aan de Beethovenstraat. Ook in zijn bedrijfspand aan de Lorentzweg waren spullen aanwezig die daar niet hoorden. De burgemeester heeft beide locaties gesloten.

Na binnengekomen informatie controleerden agenten een huis aan de Beethovenstraat. Daar ontdekten agenten na een inval vier vuurwapens en drie handgranaten uit de Tweede Wereldoorlog. De granaten zijn donderdagavond op de oever van de Oude Maas in Spijkenisse onschadelijk gemaakt. De bewoner, een 43-jarige man uit Spijkenisse, werd direct aangehouden. Ook het bedrijfspand van de verdachte werd doorzocht; een hennepkwekerij in opbouw en nog eens drie vuurwapens waren het resultaat. Alles is in beslag genomen.

De burgemeester van Nissewaard, Foort van Oosten, heeft de woning voor vier weken laten sluiten. Het bedrijfspand mag drie maanden door niemand betreden worden. De woning en het bedrijfspand zijn volledig verzegeld.

Bericht: Politie / Spieke Media, Beeld: JBMedia