Vrouw(19) aangehouden na aanrijding Hoogvliet

De politie heeft vrijdagmorgen een 19-jarige vrouw aangehouden als verdachte van de aanrijding donderdagmorgen op de Lengweg in Hoogvliet. Bij die aanrijding raakte een 51-jarige man uit Hoogvliet zwaargewond. “Zijn toestand is nog altijd zorgelijk,” zegt de politie.

“De politie kon met hulp van getuigen deze verdachte opsporen,” schrijft de politie. “Haar voertuig is in beslag genomen.” De politie heeft donderdagmorgen een groot plaats delict gemaakt, nadat op de Lengweg een zwaargewonde man lag. Omstanders hebben direct eerste hulp geboden. De dader van het ongeval was niet meer ter plaatse. De politie onderzocht donderdagmorgen een spoor van ongeveer 500 meter lang. Dat liep vanaf de Horsweg over de Lengweg tot aan het slachtoffer. Vermoedelijk is het slachtoffer meegesleept na de aanrijding.

De politie heeft op de Gebbeweg de auto van de verdachte meegenomen. Die werd vanuit een parkeervak op een politieberger geladen. De politie zal de auto verder onderzoeken op sporen.

De politie riep mensen op die meer weten over het ongeval zich te melden. “We hebben nog een heleboel vragen over wat er gebeurd is,” liet de politie donderdag weten. De politie verzoekt mensen met informatie, en die de politie nog niet gesproken hebben, contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Beeld: Politie Team Verkeer