Openbaar Ministeriespijkenissesterrenkwartier

Verdachten Mizarstraat voorgeleid bij rechter-commissaris

UPDATE | De verdachte man die opgepakt is nadat explosieve stoffen in zijn woning gevonden zijn, blijft langer in voorarrest zitten. De eerder aangehouden vrouw is onder strenge voorwaarden heengezonden. Beide verdachten zijn vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Dat laat het Openbaar Ministerie weten.

De verdachten zaten in voorarrest nadat vorige week woensdag door de politie TATP aangetroffen werd in de woning waar zij beiden verbleven. Aanvankelijk was de politie in de woning omdat de man een dienstverlener met een alarmpistool had bedreigd. Bij doorzoeking van de woning werd de zeer explosieve en instabiele stof TATP aangetroffen, waarna ook de vrouw aangehouden werd. De Explosieven OmruimingsDienst Defensie moest tot drie keer toe naar de woning komen omdat er nog meer TATP aangetroffen werd.

De stof werd op het veld voor de Mizarflat gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Het incident zorgt ervoor dat veel mensen angstig zijn over de situatie in de flat. De burgemeester heeft de woning laten sluiten voor een maand.

Vond je dit een goed artikel?
Steun Spieke in het maken van nieuws.
Klik hier voor meer informatie Adverteren voor ondernemers logo

Comments are closed.

Ook interessant