Gevonden stof Mizarstraat betreft TATP, wordt vanavond tot ontploffing gebracht

De stof die eerder vandaag in een woning in de Mizarstraat in Spijkenisse aangetroffen is, betreft de zeer instabiele stof TATP. De EODD is bezig om voorbereidingen te treffen om nabij de woning de stof tot ontploffing te brengen.

Inmiddels is een groot gebied rondom de woning afgezet. Niemand mag meer in of uit het complex waar de stof ligt. 14 woningen zijn ontruimd. De politie houdt iedereen verder op afstand. Er is een berg zand op het veld tussen de Mizarstraat en de Grote Beerstraat. Daarin wordt vanavond het explosief tot ontploffing gebracht.

De ontdekking in de woning werd gedaan nadat de bewoner een medewerker van een zorgbedrijf bedreigde met een wapen. Team parate eenheid doorzocht de woning en kwam daarbij de stof tegen. Ook het vuurwapen werd aangetroffen. Naast de bewoner werd een andere bewoner eveneens aangehouden.