Veiligheidsregio: “Uitzonderlijk druk voor hulpdiensten”

De gladheid in de regio heeft geleid tot veel ongelukken, waardoor het uitzonderlijk druk is voor de hulpdiensten, geeft Veiligheidsregio Rijnmond in een bericht aan. “Ga niet onnodig van huis en wees voorzichtig als je de weg op moet. Het is verraderlijk glad.”

De meldkamer ambulancezorg, de ambulancedienst en de ziekenhuizen zijn opgeschaald en hebben extra personeel ingeschakeld. Er wordt begrip gevraagd voor de drukte in het ziekenhuis. Bel 112 alleen in noodgevallen.

Vanaf donderdagavond is het al druk bij de meldkamer. Vrijdag gebeurden door de gladheid veel ongelukken. Vaak bleef het bij blikschade, maar het geregeld ook goed mis doordat mensen bijvoorbeeld uitglijden. op verschillende plekken is al gezien dat het ruim 20 minuten duurde voordat een ambulance ter plaatse was.

“Tot zaterdagmiddag blijft het plaatselijk verraderlijk glad door bevriezing van natte weggedeelten,” zegt het KNMI. Het instituut houdt daarom code geel aan.

Beeld: JBMedia