Politie nog verder met onderzoek, bewoners 12 woningen mogen nog niet terug

De politie is nog volop bezig met onderzoek in de woning aan de Mizarstraat in Spijkenisse waar woensdag en donderdag de explosieve stof TATP gevonden werd. De woning is zeer vervuild wat het onderzoek bemoeilijkt. De gemeente laat weten bewoners op te vangen.

Donderdagmiddag is opnieuw een gecontroleerde ontploffing geweest op het grasveld. Om welke hoeveelheid het gaat weer een politiewoordvoerder nog niet. Wel verwacht wordt dat er in de woning verder niets meer gevonden gaat worden, maar uit voorzorg mogen bewoners van de omliggende woningen nog niet terug.

De politie doet ook onderzoek in de berging van de woning en heeft verschillende spullen veiliggesteld. Forensische opsporing is eveneens bezig met onderzoek. In de hal van de Mizarflat word bewoners gevraagd waar zij naartoe gaan door de politie. Ook op de galerij wordt de geobserveerd door agenten. De straat is wel weer volledig toegankelijk.

Bewoners van de ontruimde woningen die opvang willen, kunnen zich melden in de Mizarstraat bij de gemeente. De gemeente regelt opvang.