Ondertekening samenwerkingsovereenkomst tussen gemeente en bedrijfsleven

Woensdagmiddag tekende wethouder Wouter Struijk samen met Max Sips de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Nissewaard en Port of Opportunities. De ondertekening vond plaats in Watertalent in Spijkenisse. De bedoeling van de samenwerking is om statushouders en Oekraïners uit Nissewaard aan een duurzame baan te helpen.

Het project Banen in de Haven en het hieruit voortgekomen Port of Opportunities helpt en begeleidt statushouders en mensen uit Oekraïne een passende baan te vinden in het havenbedrijf Rotterdam en bijvoorbeeld bij de gemeente Rotterdam.

Initiatiefnemer Max Sips vertelt blij te zijn met de samenwerking met de gemeente Nissewaard. Ondanks men pas sinds september bezig is, zijn er al mooie resultaten geboekt. Verschillende samenwerkingen met bedrijven uit het havengebied zijn tot stand gekomen wat al tot 17 contracten heeft geleid. Door het strategische partnerschap met de gemeente Nissewaard kunnen nog meer nieuwe contacten worden gelegd. Men hoopt niet alleen in het havengebied werkgevers te bereiken maar ook juist in de eigen Nissewaard.

Port of Opportunities is er voor alle mensen van niet-Nederlandse origine. Het plaatsen van werknemers op een juiste plek, is het doel. Ook het blijven coachen van deze doelgroep is belangrijk. Vaak zijn het mensen met talenten en-of bepaalde opleidingen die nu werken op plekken waar hun kennis en ervaringen niet tot uiting komen. In deze tijd, met veel werkgelegenheid, biedt Port of Opportunities een uitgelezen kans om dé juiste kracht op de juiste plaats te krijgen.

Max legt uit: ‘het is een ontwikkelproces voor bedrijven om door bijvoorbeeld in het Engels werkzaamheden uit te (willen) leggen, hierdoor de juiste mensen op de juiste plekken aangenomen kunnen worden.’ De ambities reiken verder, naast dat voor het nieuwe jaar al een aantal contacten gepland staan is het toekomstplan nog groter. Na Nissewaard wil men ook in Voorne aan Zee met Banen in de Haven en Port of Opportunities aan de slag.