Omstander springt achter auto aan die het water in rijdt

Een omstander is zaterdagmiddag bij de Groene Kruisweg in Spijkenisse het water in gesprongen om de bestuurster van een auto te redden. De automobiliste is door de man uit de auto gehaald en op de kant gebracht.

De auto reed volgens een getuige vanaf de Hartelbrug rechtdoor de kruising met de Groene Kruisweg over. De schade aan de voorkant van de auto, die de overkant van de sloot bereikt heeft, verraadt dat dat met een behoorlijke snelheid moet zijn gegaan. De automobliste is opgevangen in een ambulance, net als de omstander. De ambulance heeft de vrouw aan de overkant opgehaald.

Hoe het komt dat de automobiliste rechtdoor ging, is niet bekend. De brandweer werd met meerdere wagens naar de plaats van het incident gestuurd, waaronder ook de duikploeg. Een duiker heeft de auto gecontroleerd en enkele persoonlijke spullen veiliggesteld. Een berger heeft de auto uit het water gehaald.

Beeld: JBMedia