Lisa richt Cyber clubhuis de Galaxy op in Spijkenisse

De uit Zuidland afkomstige Lisa Klarenbeek is hard bezig met het realiseren van een Cyber clubhuis in Spijkenisse. Het projectplan is door de gemeente Nissewaard goedgekeurd en de toekomstige locatie is al gevonden. De Galaxy, zoals het clubhuis gaat heten is een clubhuis voor alle kinderen van 4 t/m 18 jaar uit Nissewaard. Kinderen kunnen hier terecht om bijvoorbeeld begeleid te gamen, presentaties voor te bereiden, video’s te maken, robot-projecten te verzinnen en noem maar op. Dit alles gebeurt uiteraard op en in een beveiligde internetomgeving.

De jonge onderneemster heeft al best veel ervaring met het maken van allerlei plannen en ideeën. Zo is het plan voor het cyber clubhuis de Galaxy eigenlijk ontstaan vanuit de visie dat het internet kindveilig moet zijn, er zal dus een eigen digitaal systeem komen. Maar ook door het ontbreken van leuke, creatieve én veilige vrijetijdsinvulling voor kinderen in Nissewaard.

De tekst gaat verder onder de foto.

De locatie van het clubhuis

De Galaxy omvat dit allemaal, er komen niet alleen een Techlounge en een Cyberlab, er is ook de mogelijkheid om er te verblijven in de bed & breakfast lodges op de locatie in Spijkenisse. Hier kunnen kinderen (en hun ouders) verblijven als de thuissituatie even lastig is. Een veilige plek om bij te komen. De Galaxy wil er graag voor élk kind zijn, dus ook kinderen met een beperking zijn meer dan welkom. Hiervoor is dan bijvoorbeeld project Pilo opgezet, gamen met speciale game-consoles in de vorm van een kussen. De Galaxy wil gaan werken met tijdsloten en abonnementen om zo iedereen de gelegenheid te bieden de Galaxy te bezoeken.

Om de Galaxy net het laatste zetje te geven zoekt men nog meer bedrijven, organisaties of particulieren die dit project ook een warm hart toedragen. Zo is er al een samenwerking met o.a. Kaldi, Brainwikie, Kliksafe en nog een reeks. Lisa vertelt vol enthousiasme over de prachtige locatie die lijkt voorbestemd voor de Galaxy. En ze geeft aan: ‘ik zou heel graag met nog meer partijen, uit Nissewaard, het contact aangaan.’

Wie na het lezen over de Galaxy meer wil weten over alle ins en outs van dit project kan binnenkort op de website terecht. Deze komt spoedig in de lucht. Als u het project wil supporten kunt kijken op: www.doneeractie.nl/de-galaxy-0181/-65993.