Drukbezochte vrijwilligersavond in Nissewaard

Woensdagavond was er een vrijwilligersborrel in de hal van het stadhuis van Nissewaard.
Ter gelegenheid van de Nationale Vrijwilligers dag, ieder jaar op 7 december, vond deze feestelijk avond plaats. Tijdens deze avond werden alle vrijwilligers bedankt voor hun inzet. Burgemeester Foort van Oosten en alle wethouders van de gemeente Nissewaard waren hierbij aanwezig. Ook werd de eerste editie van de ‘Helden’ krant, de krant door en voor vrijwilligers uitgereikt.

Op deze avond, georganiseerd door combinatie functionarissen van de gemeente, waren vrijwilligers uit alle sectoren uitgenodigd. Zowel uit de sport, cultuur en zorg-sector bezochten vrijwilligers alleen of met hun achterban deze avond. De stadhuishal was afgeladen met mensen, die zich tegoed deden aan een hapje en drankje. Er was live muziek en een bezoekje van de stadsdichter en een quiz stonden ook op het programma. Er waren zogenaamde wensbomen geplaatst waarin men een hart-kaartje met wens kon hangen. Een wens gericht op zijn of haar organisatie of vereniging; want, wie weet wat er in samenwerking met de gemeente nog tot stand kan komen.

Rond 19.15 uur sprak burgmeester van Oosten de vrijwilligers toe, om vervolgens zijn wethouders op het podium te vragen. Met dit gehele college van burgemeester en wethouders werd een diepe buiging gemaakt als dank voor alle inzet van de genodigden. Hierna zette wethouder Postma alle bezoekers in het zonnetje; ‘U bent goud waard, zonder vrijwilligers zou er geen samenleving zijn.’ Hij wenste iedereen een fijne avond en de gelegenheid nieuwe contacten te maken en op te doen. Zo werd ook gelijk de eerste uitgave van de vrijwilligerskrant ‘Helden’ uitgereikt. Deze krant is gemaakt door vrijwilligers en is voor vrijwilligers. Er komen artikelen en leuke stukjes in om zo weer nieuwe vrijwilligers te vinden en deze enthousiast te maken voor deze dankbare taak.