Dino-art in Spijkenisse centrum

Voor wie het nog niet opgemerkt had, de roltrap en de lift in het stadshart zien er tegenwoordig anders uit. De beiden, vaak tot ergernis leidende apparaten, zijn omgetoverd tot stoere groene blikvangers. Airbrush kunstenaar Ronald Bagijn heeft flink uitgepakt en van de niet meer werkende roltrap, een grote Dino(intdorp) gemaakt. De lift naast de roltrap is ook in dezelfde stijl doorgetrokken.

De gemeente heeft in samenwerking met de kunstenaar middels dit airbrush-kunstwerk over de roltrap heen, een mooie make-over gerealiseerd. De liftdeuren van de lift naast de Xenos zijn voorzien van een monsterlijk uitziende dino-klauw. Naar boven toe, is de kunstenaar zelf te zien als zijnde ‘work in progress.’ De eyecatcher, voorzien van veel planten, sedum en bladeren van Flora4You oogt een beetje als een Jurassic Park-achtig stukje centrum.
Ronald vertelt dat dit project naast een groene look ook een positieve uitstraling moest krijgen. Er zijn zelfs nog voorzichtige plannen om het Dino-idee verder, in het centrum, door te trekken.

De airbrush kunstenaar heeft zijn atelier aan de Nieuwstraat in Spijkenisse, waar impressies van zijn gemaakte kunstwerken te bekijken zijn. Ronald vertelt; ’ik ben eigenlijk vaak voor opdrachten op pad, dat is ook wat ik het liefste doe’. De Spijkenisser airbrusher is druk met opdrachten door het hele land, en daarbuiten. Van muurschilderingen, kasteelkoepel, bowlingbaan tot aan opdrachten voor streamingsdiensten. Zijn airbrush werken zijn overal te vinden. Ook werkt hij geregeld aan opdrachten voor Streetart Frankey uit Amsterdam. Voor laatstgenoemde kleurde hij bijvoorbeeld verschillende grote 3D geprinte objecten in.

Airbrush is eigenlijk, aldus Ronald; ‘een schildertechniek met lucht’. Alles wordt door hem zelf met de airbrush, een soort kleine verfspuit zo groot als een pen, getekend. Om hierna vervolgens alles in te kleuren. Dit kan met allerlei kleuren en soorten verf, ook metallic en fluoriserende verf. Al op jonge leeftijd was de airbrusher met schilderen bezig en na het volgen van een airbrush workshop met zijn vader gelijk verkocht. Zo groeide iets wat als hobby begon uit tot werk. Ronald vertelt lachend; ‘het voelt eigenlijk niet als werk.’

Voor wie geïnteresseerd is in airbrush en wat zoal de mogelijkheden hiermee zijn; neem eens een kijkje op de website www.r-brush.nl


Heb jij iets gezien, meegemaakt of staat er nog iets bijzonders te gebeuren? Tip onze redactie.
Je kan ons een WhatsApp sturen of mailen naar: [email protected]