Botlek TV: Wethouder Wouter Struijk opent kerstmarkt Zadkine Startcollege

Botlek TV was woensdagmiddag 14 december aanwezig bij de opening door wethouder Wouter Struijk van de door 2e jaars leerlingen van het Zadkine Startcollege Spijkenisse georganiseerde en ingerichte kerstmarkt. Hier werden aan ouders, familieleden en bewoners in de omgeving van het college aan de Sportlaan veelal zelfgemaakte kerstpresentjes verkocht voor een tweetal door de leerlingen zelf gekozen goede doelen; stichting Arosa en stichting Safegroup.

Arosa is een stichting die zich richt op het opvangen en begeleiden van vrouwen en mannen en hun kinderen die hulp nodig hebben bij problemen rondom huiselijk geweld, uitbuiting, bedreiging of een opeenstapeling van problemen waar zij op eigen kracht niet meer uit kunnen komen. Safegroup is expert op het gebied van hulp en opvang bij huiselijk geweld. Het initiatief voor een kerstmarkt kwam van de leerlingen zelf omdat zij graag iets positiefs willen doen voor een ander. De opbrengst gaat naar kinderen die te maken hebben met geweld. Teamleider Conny Schoonderwoerd is trots op het initiatief en de leerlingen. 

Beeld: Roel van Deursen, Presentatie: Joop van der Hor