Bewoners Serreburgh moeten midden in de nacht huis uit na brand

Op de vijfde verdieping van het Serreburgh wooncomplex aan de Eikenlaan in Spijkenisse is vrijdag- op zaterdagnacht rond 3.00 uur brand uitgebroken in een woning. De bewoner van de woning is uit de woning gehaald en werd in de ontvangsthal opgevangen. Bewoners van omliggende woningen moesten hun woning verlaten.

De brandweer werd opgeroepen nadat een automatisch brandalarm afging. Al snel bleek er zwarte rook uit een woning te komen. Het incident werd meteen opgeschaald, zodat er extra brandweerwagens ingezet konden worden. Omdat de bewoner nog aanwezig was in de woning, werd ook het mobiel medisch team opgeroepen.

De bewoner was bij kennis en is gecontroleerd door de ambulancedienst en de trauma-arts. Bewoners van omliggende appartementen op de vijfde verdieping moesten eveneens hun woning verlaten en zijn in het complex opgevangen. Ook werden enkele bewoners wakker van de inzet en zijn zelf naar buiten gegaan. De ambulancedienst heeft meerdere bewoners gecontroleerd.

Rond 4.00 uur konden de bewoners van de omliggende appartementen weer terug de woning in. Hoe het met de bewoner uit het appartement is waar de brand is uitgebroken, is niet bekend. De brandweer heeft Team Brand Onderzoek ingeschakeld om de oorzaak van de brand te achterhalen.

Beeld: JBMedia