Woningen ontruimd aan Mizarstraat nadat politie instap doet

De politie heeft zeker 14 woningen ontruimd aan een appartementencomplex aan de Mizarstraat nadat de politie eerder vanmiddag een instap deed. Daarbij werd een 33-jarige man aangehouden. Na doorzoeking van diens woning werd de ontruiming gestart. De man werd aangehouden na de bedreiging met een wapen van een 38-jarige thuiszorgmedewerker.

In de woning is bij de doorzoeking een wapen gevonden, maar werd ook explosief materiaal gevonden in een doos. De Explosieven Opruimings Dienst is ter plaatse om de stof te analyseren. Ook de kelderbox is afgezet door de politie.

De politie heeft bekend gemaakt dat een tweede verdachte is aangehouden, een 32-jarige vrouw, nadat de explosieve stof gevonden werd in de woning. Het gebied rondom de flat is afgezet, bewoners kunnen er niet in, ook niet bij de niet ontruimde woningen. Hoe lang dat gaat duren weet de woordvoerder van de politie niet te vertellen.

Beeld: JBMedia