Samen eten in wijkrestaurant De Sleutel

Maandagavond schoven burgemeester Foort van Oosten en wethouder Jeroen Postma aan voor het diner in wijkrestaurant De Sleutel. De stichting wijkgroep Groenewoud organiseert om de twee weken een heerlijke drie-gangen maaltijd in het wijkcentrum, voor deze gelegenheid omgedoopt tot restaurant De Sleutel. Tegen een kleine vergoeding kunnen mensen die niet alleen maar liever gezellig samen een hapje eten hier terecht.

Het initiatief, door vrijwilliger Frans Wildenbeest opgezet is in acht maanden tijd uitgegroeid tot een drukbezochte avond. Frans vertelt ; ‘We hebben zelfs wel eens zestig mensen gehad, maar dit was eigenlijk te veel voor onze vrijwilligers die de maaltijden bereiden.’ Daarom houdt men het nu op maximaal vijftig eters, inclusief de vrijwilligers die natuurlijk zelf ook mee eten. Deze vrijwilligers bestaan uit onder andere Patricia en haar familie. Allemaal hebben zij gewerkt in de horecawereld, en weten wel van aanpakken. Want dat is het zeker. Alle maaltijden worden klaargemaakt in de keuken van het bovenliggende Zadkine College. Deze samenwerking maakt het mogelijk om voor zoveel mensen tegelijk een diner te verzorgen. Maar ook thuis wordt er door de vrijwilligers al het nodige aan voorbereiding gedaan. Boodschappen inslaan, snijwerkzaamheden en wat te denken van steeds weer nieuwe en originele recepten bedenken. Deze avond is eigenlijk een beetje een jubileumviering ‘van acht maanden lekker eten’. En voor deze gelegenheid mochten de burgemeester en wethouder een kijkje in de keuken nemen én een hapje mee eten. Uiensoep vooraf, kip, aardappeltjes en sperzieboontjes als hoofdgerecht en een heerlijke stroopwafel mousse als afsluiting.

Iedereen die behoeft heeft om gezellig samen een maaltijd te nuttigen is welkom in wijkrestaurant De Sleutel, mits vooraf aangemeld en uiteraard als er nog plaats is.