Nissewaard steunt Orange the World campagne

Vrijdagmorgen vroeg hees wethouder Jeroen Postma de Orange the World vlag voor het stadhuis van Spijkenisse. De vlag zal er vanaf deze dag tot en met 10 december hangen, als steun aan de campagne tegen wereldwijd geweld tegen vrouwen en meisjes. Door middel van activiteiten, debatten en tentoonstellingen wordt aandacht gevraagd voor dit belangrijke thema. Spijkenisse doet al een aantal jaren mee aan deze campagne, zo ook dit jaar weer.

Orange the World is een wereldwijd opgezette campagne tegen geweld tegen vrouwen. De startdatum is 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en eindigt op de Internationale Mensenrechtendag in december. Gedurende deze 16 dagen kleuren in veel steden gebouwen of objecten oranje. Zo ook in Spijkenisse waar de grote boom op het Baljuwplein oranje opgelicht zal worden. Ook wordt geld ingezameld voor het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen. Steeds meer gemeenten, provincies, organisaties en sportclubs doen mee aan de campagne. Het thema van de campagne in Nederland is dit jaar ingezet op preventie.

Aankomende dinsdag vindt er op het Theaterplein voor De Stoep ook een buitenexpositie plaats over dit thema. Hier worden portretten tentoongesteld van krachtige mensen die zich uit de cirkel van geweld, waarin zij vast zaten, hebben kunnen ontworstelen. Voor wie meer wil weten over Orange the World of wil meedoen aan de campagne, kijk dan op www.orangetheworld.nl.