Man neergeschoten in Zuidland, mogelijk verdachte gecrasht op A15

In een nieuwbouwwijk van Zuidland is op een parkeerplaats tussen de Zoetemanring en de Maalsteen een man neergeschoten. Dat gebeurde rond 22.40 uur. Op de parkeerplaats is nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar die overleed ter plaats. Kort erna vindt op de A15 bij de Markweg een crash plaats.

De politie heeft de parkeerplaats afgezet voor forensisch onderzoek. Ook de A15 is een plaats delict gemaakt. Daar crashte een auto na een politieachtervolging. De bestuurder is als enig inzittende overgebracht naar het ziekenhuis. Die is ook als verdachte aangehouden. De traumahelikopter uit Amsterdam kwam voor de bestuurder plaatse. De politie onderzoekt het verband tussen beiden incidenten, zegt een woordvoerder.

Veel bewoners uit de wijk kwamen op afstand kijken waarvoor de vele wagens van hulpdiensten aangereden kwamen. Ter plaatse zal de omgeving nog verder doorzocht worden naar sporen. De politie geeft aan later met de identiteit van het slachtoffer te komen.

Beeld: JBMedia