Kunst- & Cultuurroute Hoogvliet (3): Rommelmarkt, kunst, zang en Oekraïne in SILOAM

In aanloop naar de Kunst en Cultuurroute Hoogvliet 2022, ontmoet Viktoria Pompa kunstenaars die meedoen aan de route. Betreffende kunstenaars delen persoonlijke verhalen achter hun passie en laten enkele voorbeelden zien van hun werk. Deze ontmoetingen zijn vol verrassingen en geen enkele aflevering is hetzelfde. Zo probeert zij meer belangstelling voor de Kunstroute te krijgen en dit mooie evenement in oude glorie te herstellen.

Vroeger werd de kunstroute jaarlijks in Hoogvliet gehouden en dat was altijd een groot succes. Helaas bestaat dit evenement al vijftien jaar niet meer. Een van de bezwaren van de deelnemers was, dat kunstenaars vanuit hun eigen thuis moesten exposeren. Daarom is er dit jaar voor gekozen de tentoonstellingen ook te organiseren bij openbare locaties, zoals de bibliotheek Hoogvliet en huizen van de Wijk, speciaal voor kunstenaars die niet vanuit huis willen exposeren.

Viktoria heeft in deze aflevering een bezoek gebracht aan Huis van de Wijk ‘de Blauwe Zalm’ gevestigd in Verzorgingshuis Siloam te Hoogvliet, om kennis te maken met deze locatie. Imelda Bogaard en Aad Bal vertellen over de activiteiten die daar worden bedacht en gerealiseerd.

Op zaterdag 15 oktober was er een rommelmarkt georganiseerd voor bewoners van de flat, maar gewone Hoogvlieters waren ook welkom. Het was een uitgesproken kans om een kijkje te nemen bij Siloam. De kraampjes stonden vol leuke prullaria maar ook met waardevolle spullen, zoals bijvoorbeeld grote poppen uit een mooie collectie, die je voor “kwartje” kon aanschaffen. Deelnemers en bezoekers vonden het een zeer geslaagde dag. Er werd gelachen en gezongen, maar vooral veel weggegeven en geruild.

Op 26 november zal deze locatie bezoekers verwelkomen tussen 13.00 en 15.00uur. Er worden meerdere kunstenaars verwacht en u kunt luisteren naar optredens van de Rotterdamse band: “Franjas”

Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bewonersinitiatief van de Gemeente Rotterdam en Cultuur Concreet. Vragen kunt u te stellen via 06-336650939 of [email protected]

beeld: Roel van Deursen