Kunst & Cultuurroute Hoogvliet (16) Op bezoek bij kunstenaar Joke Piebenga

In de serie Kunst & Cultuurroute Hoogvliet 2022 maakt initiatiefneemster Viktoria Pompa samen met videograaf Roel van Deursen kennis met kunstenaars die op 26 november aan de route meedoen. Ze probeert de persoonlijke verhalen te delen met de kijkers. Ook hun werk wordt gedetailleerd in beeld gebracht, zodat mensen die niet in staat zijn om de kunstroute te doen, een impressie krijgen van kunstenaars die nog actief zijn in Hoogvliet.

In deze aflevering is Viktoria op bezoek bij Joke Piebenga die al 17 jaar in Hoogvliet woont. Een Kunstroute is geen onbekend begrip voor Joke omdat ze in het verleden aan vele kunstroutes heeft meegedaan. Zij is zelfs een tijdje secretaris van De Kunstkring Hoogvliet geweest, de organisatie achter de kunstroutes van voorgaande jaren. Op een gegeven moment stopte de Kunstkring maar Joke bleef schilderen, omdat ze de liefde voor kunst in haar genen heeft.

De grootvader van Joke is de bekende schilder Ids Wiersma en zijn werk is nog steeds in vele musea terug te vinden. Zelf vindt Joke aquarel het mooiste medium, omdat je het in één keer goed moet doen en vooral de verf het werk laten doen. Voor haar laatste expositie in bibliotheek Hoogvliet heeft zij haar schilderijen bewerkt via het digitale programma Paint en liet ze zien hoe het een extra dimensie toevoegde.

Tijdens de kunstroute van 26 november ontvangt Joke bezoekers thuis van 13.00 uur tot 16.00 uur op de Walraven van Hallstraat 6. De kunstroute is op diverse locaties te bezichtigen van 10.00 uur tot 18.00 uur. Heeft u opmerkingen of vragen, kunt u bellen naar 06-33665039 of mailen: [email protected] (Viktoria Pompa)

beeld: Roel van Deursen