Kunst & Cultuurroute Hoogvliet (15) Atelier de Zevensprong

In deze aflevering brengt Viktoria een bezoek aan schildersgroep de Zevensprong. Jeannette Schippers geeft ongeveer zo’n 20 jaar in Hoogvliet les in tekenen en schilderen aan volwassenen. Zij begeleid de schildersgroep al vanaf begin. Eerst werd les gegeven in de Loods en nu al jaren in de Zevensprong

In de Zevensprong zijn er momenteel 3 teken en schilder groepen. 1 op woensdagochtend, 1 op woensdagmiddag en de 3de groep op donderdagochtend. Jeannette vindt persoonlijke benadering heel belangrijk en geeft zoveel mogelijk gehoor aan de wensen van haar leerlingen. Iedereen kan tekenen en schilderen in de stijl en met materiaal van eigen keuze. Alles is mogelijk. Als de groep een techniek gezamenlijk wil uitdiepen, dan kan dat ook. ‘Niets moet het is geen school, alles kan worden gevraagd en uitgelegd, zo hebben we met elkaar de grootste vrijheid in onze creativiteit en daardoor ook in het leven’. aldus Jeannette.

Mochten mensen willen dan kunnen ze zich alsnog inschrijven voor de schilderlessen. Er is momenteel wel een korte wachtlijst. Aanmelden kan bij de balie van Dock in De Zevensprong.

In deze opname van videograaf Roel van Deursen, wordt de groep van woensdagmiddag uitgelicht en het werk waar zij nu mee bezig zijn. Werk dat van iedere leerling anders is qua kleur, stijl en moeilijkheidsgraad.

Tijdens de kunstroute zal de schildersgroep vertegenwoordigt zijn door maar liefst 24 kunstenaars. Het zal duidelijk zijn dat ze exposeren in het Huis van de Wijk, De Zevensprong van 15.00 uur tot 18.00 uur. Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam, in samenwerking met diverse partners waaronder Dock Hoogvliet. Hebt u vragen of suggesties bel: 06-33665039 (Viktoria Pompa)

beeld: Roel van Deursen