Kunst & Cultuurroute Hoogvliet (14) ‘Papier Scheppen’ in De Zevensprong

Op woensdag 2 november heeft in het Huis van de Wijk en ontmoetingsplaats De Zevensprong de workshop “Papier Scheppen“ plaatsgevonden. De workshop is onderdeel van de Kunst & Cultuurroute Hoogvliet 2022 en werd gegeven door kunstenares Anneke Klein.

Anneke is al vanaf haar 20e bezig om haar weg te vinden in de wereld van de kunst. Na de opleiding aan de Vrije Academie in Den Haag ging zij naar de Rotterdamse Academie voor beeldende kunsten. Daar leerde zij ontwerpen, tekenen, schilderen en etsen. Vooral het werken met papier heeft haar hart gestolen en die liefde is gebleven tot op de dag van vandaag.

Papier scheppen is een techniek, zoals de naam al zegt, waar je papierpulp uit water moet opscheppen, vervolgens zeven en op een doek laten uitlekken. Daarna mag je het versieren en laten drogen.Tijdens de workshop in De Zevensprong hebben meer dan 30 kinderen met veel plezier deze techniek aangeleerd. Kinderen die eerder met hun werkjes klaar waren, mochten als extra een sieraad maken. Al het werk van deelnemers werd na afloop gedroogd en in de vitrine van het Huis van de Wijk tentoongesteld. Het blijft daar liggen tot en met 26 november, de dag van Kunstroute zelf.

De organisatie hoopt dat veel Hoogvlieters naar de werkjes van de kinderen komen kijken. Op 26 november kan dat tussen 15.00 uur en 18.00 uur. Ook Anneke Klein zal aanwezig zijn en haar werk op deze locatie presenteren.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Rotterdam en Cultuur Concreet. Tevens tot stand gekomen in samenwerking met meerdere partners, waaronder Dock Hoogvliet en haar vrijwilligers. Heb je vragen en/of suggesties dan kunt u bellen: 06-33665039 of mailen naar [email protected]

beeld: Roel van Deursen