Kunst & Cultuurroute Hoogvliet (13) Sieraden maken met Marja Diepenhorst in de bieb

Op dinsdag 1 november 2022 vond in bibliotheek Hoogvliet een workshop sieraden maken plaats. Deze workshop is een onderdeel van Kunst & Cultuurroute Hoogvliet 2022. Met een reeks aan workshops hoopt Viktoria, initiatiefneemster van een Bewoners initiatief van de Gemeente Rotterdam, meer aandacht voor kunst en cultuur in de regio te creëren. Daartoe zocht zij medewerking met diverse instanties: bibliotheek, huizen van de wijk en scholen. Ook zocht zij kunstenaars die nog actief zijn in Hoogvliet.

Als enthousiaste bruggenbouwer is het Viktoria gelukt om de juiste partijen bij elkaar te brengen en een kleurrijke reeks aan diverse workshops voor de hele maand november voor kinderen en volwassenen te organiseren.

De aftrap voor bovengenoemde workshops werd gegeven door de 64 jarige sieradenmaakster uit Hoogvliet, Marja Diepenhorst. Zij maakt sinds haar 50ste zelf sieraden. Zij heeft zich alle technieken zelf aangeleerd en geeft regelmatig workshops bij haar thuis. Ze vraagt een kleine vergoeding: € 10,00 voor kinderen tot en met 13 jaar en voor volwassenen rekent ze € 15,00 per persoon.

De workshop in de bieb was een groot succes. De aanwezige dames genoten volop en konden geen genoeg krijgen van alle kralen, kleurtjes en vormen! Marja heeft al eerder meegedaan met de kunstroute en heeft dat als bijzonder leuk ervaren. Tijdens de kunstroute staat Marja in de bibliotheek met haar sieraden van 10.00 uur tot 13.00 uur. Kom langs en ontdek zelf wat er die dag allemaal te beleven is op locatie bibliotheek Hoogvliet.

Inschrijven en vragen kan via 06-33665039. Dit project is een onderdeel van de Kunstroute Hoogvliet en is in samenwerking met de bibliotheek tot stand gekomen. De kunstroute zelf is op 26 november van 10.00 uur tot 18.00 uur, met een spectaculaire opening in de Bibliotheek.

Deze reportage is verzorgd door Viktoria Pompa en Roel van Deursen.