Gezin in Groenewoud ontvangt kogelbrief

De politie van Nissewaard heeft woensdag op social media een bericht geplaatst met de oproep voor getuigen nadat een gezin in de Wilgenstraat een kogelbrief ontving. Het is het tweede dreigement bij het gezin nadat eerder een steen door de ruit gegooid werd. De politie zegt dat het gezin onschuldig is en dat de dreigementen waarschijnlijk voor een ander adres bedoeld zijn.

“De politie doet onderzoek naar de dreigementen. Uit analyses en gesprekken lijkt het erop dat de dreigementen op het verkeerde adres terecht zijn gekomen,” zegt de politie. “De bedreigingen zijn waarschijnlijk op een ander adres in de omgeving gericht, maar zijn door een vergissing bij het onschuldige gezin terecht gekomen.” De brief werd woensdagmorgen tussen 0.00 uur en 8.40 uur in de bus gedaan.

“De politie doet veel analyses om inzicht te krijgen in de lopende criminele conflicten om zo vroegtijdig de angel eruit te halen,” legt de politie uit. “Uit die analyses lijkt het aannemelijk dat het gezin onbedoeld slachtoffer van de dreigementen is geworden. De politie roept getuigen op zich te melden, om zo te voorkomen dat een onschuldig gezin slachtoffer wordt van een conflict waar zij niets mee te maken hebben.”

De politie hoopt op meldingen van getuigen. Heeft u verdachte activiteiten gezien? Bel 0900-8844. Of weet u meer hierover, maar blijft u liever anoniem? Ook dat kan! Bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bericht: Politie, beeld: JBMedia – Archieffoto van een lege huls