Containertuintjes gaan afvaldumping in Nissewaard tegen

Een tuintje rondom de container om te voorkomen dat vuilnis naast de container wordt geplaatst, dat is het idee achter het ”containertuintje”. In samenwerking met Gemeente Nissewaard en Reinis opent Stichting Waterland Spijkenisse het eerste tuintje in Waterland.

Naar aanleiding van een Facebook-bericht over een vergelijkbaar idee in Rotterdam, kwam Sylvia Kats van de Stichting Waterland Spijkenisse anderhalf jaar geleden met het voorstel om dit idee ook naar Nissewaard te brengen. Nu zijn er deze week in totaal vier containertuintjes in Nissewaard geplaatst voor een proefperiode. De bedoeling is dat buurtbewoners de tuintjes zelf aanvragen en onderhouden.

De bak van het tuintje is gemaakt van gerecycled materiaal. Hierdoor zal het een steentje bijdragen aan het tegengaan van milieuvervuiling.

Stichting Waterland Spijkenisse is adoptant van de ondergrondse container 6315 en zal dit tuintje bijhouden. De leden van de Kinderraad Waterland Spijkenisse mogen de container binnenkort gaan verven, zodat ook de container er beter uit gaat zien.

Bewoners kunnen zich aanmelden voor het aanvragen en onderhouden van een tuintje via Citygard.nl.

Beeld: Stichting WaterlandSpijkenisse