Aangehouden verdachte na schietpartij Zuidland blijft langer vastzitten

De 35-jarige verdachte uit Weert die op de A15 crashte en daarna aangehouden werd, blijft twee weken langer vastzitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie nadat de verdachte vandaag voor de rechter-commissaris verscheen. Ook zit de verdachte in beperkingen, om het lopende onderzoek niet te storen.

In beperkingen houdt in dat de verdachte geen contact mag hebben met de buitenwereld, behalve met zijn advocaat. De man ging ervandoor kort na de schietpartij op de Zoetemanring in Zuidland. Bij de achtervolging die ontstond, crashte de man op de afrit bij de Markweg in de Europoort. Op de auto zaten valse kentekenplaten en werd in de auto een wapen gevonden. De man raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. De man kon het ziekenhuis snel verlaten, maar werd direct al aangehouden als verdachte in de zaak van de schietpartij.

Schietpartij
Bij de schietpartij zondagavond kwam de 41-jarige Danny de Vries om het leven. Hij werd in de buurt van zijn woning neergeschoten op een parkeerplaats. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De politie en forensische opsporing verrichtten nog urenlang onderzoek op de parkeerplaats. Buurtbewoners reageerden geschokt op het incident.

Beeld: JBMedia