Vacature: SGS zoekt HR Medewerker

Ben jij administratief sterk en heb jij oog voor een goede dienstverlening? Wil je meegroeien met onze organisatie? Be the change, Be SGS – Kom jij ons enthousiaste HR team versterken als HR medewerker?

Wie zijn wij?
SGS is wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. Wij staan bekend als de global benchmark voor kwaliteit en integriteit.

SGS onderhoudt wereldwijd een netwerk van ca. 2600 kantoren en laboratoria met meer dan 93.000 werknemers. SGS Nederland, met het hoofdkantoor in Spijkenisse, heeft een landelijke dekking met meer dan 20 vestigingen en meer dan 1800 werknemers. Ons streven is om de verwachtingen van klanten en andere stakeholders te overtreffen met toonaangevende diensten, daar waar die nodig zijn.

Als marktleider bieden wij diensten die de kwaliteit, veiligheid en productiviteit bevorderen, risico’s reduceren en helpen de klant de weg te vinden in een wereld waarin regelgeving steeds complexer wordt. SGS heeft een sterk gediversifieerd dienstenpakket. Door regelmatige acquisities wordt ervoor gezorgd dat dit dienstenpakket verbreedt waardoor de huidige dienstverlening geoptimaliseerd wordt.

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Als collega van ons team ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig en correct uitvoeren van de HR-administratie voor diverse business lines. Je werkt nauw samen met de business partner(s) en ondanks dat je verantwoordelijk bent voor je eigen business lines, werk je ook samen met je collega’s van het HR Administratie Team. Ons team bestaat momenteel uit 5 HR-medewerkers, 3 Salarisadministrateurs en een HR-data analist.

SGS is een bedrijf wat nooit stil staat en continue bezig is met ontwikkelingen en verbeteringen van de dienstverlening. Overnames en fusies komen dan ook geregeld voor. Hierdoor is de behoefte op de afdeling voor meerdere nieuwe collega’s ontstaan. De standplaats is ons hoofdkantoor in Spijkenisse of onze locatie in Hoogvliet.

Een greep uit jouw verantwoordelijkheden:

 • Je verzorgt alle administratieve werkzaamheden op het gebied van in-, door- en uitstroom, zoals o.a. het opstellen van arbeids- en stageovereenkomsten, functiewijzigingen en het voeren van exitgesprekken;
 • Het doorvoeren van personeelsmutaties en het up-to-date houden van het personeelsinformatiesysteem (AFAS Profit);
 • Je levert een actieve bijdrage aan de optimalisatie en digitalisering van onze administratieve processen en overige projecten binnen ons team;
 • Je regelt de feestelijkheden voor onze medewerkers bij jubilea, pensionering, huwelijk en geboorte;
 • Je fungeert als vraagbaak voor medewerkers en leidinggevenden betreffende HR-vraagstukken. Wanneer een HR-vraag niet door jou te beantwoorden is, weet jij feilloos wie daar wel voor te benaderen is.

In deze veelzijdige rol ben jij zelfstandig en heb je geen moeite om focus te behouden in een hectische omgeving. Administratie kent voor jou dan ook geen geheimen en jij weet als geen ander alle HR taken op rolletjes te laten lopen.

Functie eisen

Wat breng je mee?
Om als HR medewerker aan de slag te kunnen ben je niet alleen een leuke collega, maar heb je minimaal een mbo niveau 4 diploma op zak of een mbo werk- en denkniveau door ervaring.  Je bent administratief erg sterk, je communiceert makkelijk en durft het initiatief te nemen.
Wat is er nog meer nodig?

 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een pré;
 • Je houdt het hoofd koel tijdens het behalen van de deadlines en ook wanneer er meerdere zaken op jouw bordje liggen;
 • Je kunt, binnen de kaders en regelgeving, diverse correspondentie tekstueel naar eigen inzicht opstellen;
 • Je pakt zaken snel op en bent niet bang om door te vragen als iets niet helemaal duidelijk is;
 • Je kunt goed overweg met verschillende applicaties zoals Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint) en personeelsinfomatiesystemen.

Aanvullende informatie

Wat bieden wij jou?
Wij bieden een veelzijdige en uitdagende functie binnen een enthousiast team. De uren zijn in onderling overleg te bepalen tussen de 32 en 40 uur per week.
Daarnaast bieden wij:

 • Salaris: € 2.500 – € 3.200 euro bruto per maand obv 40 uur (excl. vakantiegeld). Inschaling op basis van relevante opgedane ervaring
 • 25 vakantiedagen + 7 roostervrije dagen
 • Mogelijkheid tot thuiswerken – conform de SGS regeling
 • Deelname aan de pensioenregeling met vaste medewerker bijdrage van 6%
 • Deelname aan het SGS sport- en fietsplan

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Ongevraagde toegestuurde cv’s aan SGS, zonder schriftelijk verzoek van de corporate recruiter, worden als eigendom van SGS beschouwd. SGS is geen enkele vorm van vergoeding verschuldigd voor kandidaten zonder schriftelijk verzoek tot voorstel van de corporate recruiter.