Yu-Gi-Wang groots in Spijkenisse

Wie op een zondagochtend het centrum van Spijkenisse aan doet komt niet veel bezoekers tegen. Praktisch alle winkels en horeca zijn dan gesloten. Behalve de kaartenwinkel aan de Nieuwstraat in Spijkenisse, Yu-Gi-Wang genaamd. In deze winkel worden niet alleen kaarten en aanverwante artikelen verkocht, er wordt ook gespeeld. Dit wil zeggen bezoekers aan de winkel nemen deel aan Pokémon, Yu-Gi-Oh of Magic the Gathering spellen of toernooien.

In de Yu-Gi-Wang winkel worden kaarten verkocht en gekocht. En er worden volop spellen gespeeld. Tijdens toernooien, welke overwegend in het weekend plaatsvinden, loopt de winkel vol met spelers die met elkaar de strijd aan gaan. Spelers uit heel het land, en zelfs uit het buitenland weten de winkel in Spijkenisse te vinden. Yi-Gi-Wang is als winkel namelijk bevoegd om deze, wereldwijd bekende spellen, in toernooi-vorm te laten plaatsvinden. Het grote winkelpand is opgedeeld in drie ruimtes, een shop en twee grote ruimtes om te spelen. In de ruimtes, voorzien van houten speeltafels en banken, kan iedereen plaatsnemen om een Pokémon, Yu-Gi-Oh of Magic spel te doen. ‘Wil je zelf spelen, dan is het handig om alvast met iemand af te stemmen’ aldus eigenaar Jun-Hee Blok. Ook voor de onervaren spelers is er ruimte; vaak is iedereen bereid uitleg en toelichting te geven. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld geregeld Pokémon-lesdagen waarop ze de spelregels, tips en tricks uitgelegd krijgen. Als uitstapje wordt er in samenwerking met de bibliotheek de Boekenberg op 26 november, in de Boekenberg, een Magic the Gathering toernooi georganiseerd.
Yu-Gi-Wang ontvangt eigenlijk twee soorten bezoekers, de spelers, zij komen écht om te spelen, en de verzamelaars. Deze laatste bezoekers zijn op zoek naar de mooiste en beste of meest waardevolle kaarten. Zo zijn er naast kaarten, ook opbergmappen, sleeves, booster-sets en misprints te vinden in de shop.

Ooit gestart met een online webshop, nu is er de winkel aan de Nieuwstraat. ‘Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby’ geeft Jun-Hee aan. De student econometrie combineert zijn studie met Yu-Gi-Wang. Samen met zijn familie, runt hij de winkel en de online webshop. ‘Zonder mijn familie had ik dit niet kunnen doen’ geeft hij aan. De webshop, waar hij in 2015 mee begon, heeft nog altijd een groot aandeel in de zaak en dit blijft ook zo. De winkel en vooral de speelruimtes zijn een mooie manier om spelers aan elkaar te koppen, er ontstaan vriendschappen en mensen bouwen er aan hun sociale netwerk vertelt Jun-Hee. Daarom ziet hij de winkel graag zo doorgaan en hoopt hij ook af te studeren. Dan is het plaatje, of beter gezegd, kaartje compleet.

Voor meer informatie over openingstijden, spellen en toernooien van Yu-Gi-Wang, kijk dan op https://yu-gi-wang.nl/