Wijkgroep Groenewoud haalt ruim 4000 euro op voor KiKa

Na twee jaar acties bedenken en geld inzamelen voor de Stichting KiKa was het afgelopen zaterdag de slotdag na deze periode. Stichting Wijkgroep Groenewoud, gevestigd in De Sleutel, sloot deze dag af met een groot feest. De wijkgroep heeft zich ingezet om geld in te zamelen voor Stichting KiKa door middel van rommelmarkten, een sponsorloop bij SPARK en nog een aantal acties. Zaterdag is de sluitingsdag van de inzameling en donatie periode. Het totaal opgehaalde bedrag bleef nog even een verrassing; de cheque werd pas zaterdagavond om 22.00 uur overhandigd aan de ambassadeur van de Stichting Kinderen Kankervrij. Er is uiteindelijk € 4.263.93 opgehaald!

Voorzitter en penningmeester van de Wijkgroep Groenewoud Thea Moonen vertelt; ‘wij hebben een vaste groep met fijne medewerkers die graag willen helpen.’ Zo bedachten zij verschillende acties. Er werden rommelmarkten georganiseerd, een sponsorloop maar denk ook aan ludieke acties waarbij bijvoorbeeld het zingen van een foutief nummer in het zangkoor een donatie van €1,- opleverde. Eigenlijk was het eindfeest al eerder gepland maar kon door de Corona periode niet doorgaan. Vandaag wordt er daarom goed uitgepakt met een DJ, rad van fortuin en drankjes en hapjes. Ook hiervan komen alle opbrengsten weer ten goede aan KiKa. Iedereen is deze dag welkom om langs te komen. Vanavond gaat het feest, wel mét toegangskaartje dan, verder met onder andere een optreden van een live band. Welke vrijwillig komt optreden en ook helpt sponsoren. Wethouder Wouter Struijk bracht ’s morgens nog even een bezoekje aan de wijkgroep aan de Eikenlaan.

Stichting KiKa werft fondsen voor wetenschappelijk onderzoek naar Kinderkanker om hiermee de genezingskansen te vergroten. Wilt u ook onderzoek ondersteunen? Dan kan dit rechtstreeks bij KiKa, door naar www.kika.nl te gaan. Maar ook via de Stichting Wijkgroep Groenewoud kunt u, vandaag nog, een donatie geven via rekening nummer NL26 ABNA 0506471624.