Nog steeds vinden frontale botsingen plaats op fietspad Schenkeldijk

Op het fietspad op de Schenkeldijk, en dan met name het stuk tussen de Gaddijk en de brandweerkazerne, lijken weer steeds meer ongelukken te gebeuren met scooters. Het pad, waar scooters eigenlijk helemaal niet meer toegestaan zijn, gebeuren veel frontale ongelukken. Vorige week klapten een bromfietser en een scooter op elkaar, dinsdagavond klapten twee scooterrijders op elkaar. Bij beide ongelukken was een maaltijdbezorger betrokken.

Dinsdagavond reden twee scooterrijders tegen elkaar aan nabij de kruising met de Gaddijk, donderdag was dat aan de andere kant van de fietsbrug tussen een bromfietser en een scooter. Vroeger gebeurde de ongelukken met name op het smalle deel tussen de fietsbrug en de brandweerkazerne, waar enkele ‘blinde’ bochten liggen. Nu lijken de problemen zich meer richting Maaswijk te verplaatsen. De hulpdiensten doen al jarenlang regelmatig een inzet omdat er botsingen plaats vinden.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding.

▲ Een bord geeft aan de scooterrijders er niet mogen rijden

In augustus 2020 deed de lokale PvdA een oproep naar de toenmalige wethouder om het fietspad aan te pakken. Toen mochten scooters er nog wel rijden, inmiddels is dat beperkt tot fietsers en bromfietsers. Ook werd belijning aangebracht op het pad om mensen meer op hun eigen helft te houden. Opvallend genoeg geven niet alle scooterrijders daar gehoor aan, omdat het een verbindingsweg is tussen de Maaswijk en het centrum van Spijkenisse. De politie ziet die problemen ook en sluit een controle op het pad niet uit. De gemeente zegt desgevraagd opnieuw naar de situatie te willen kijken.

Dinsdagavond is een van de bestuurders overgebracht naar het ziekenhuis. De andere scooterrijder werd in een ambulance gecontroleerd en kon daarna weer gaan. Beide scooters waren zwaar beschadigd.

▲ Dinsdagavond werden twee ambulances ingezet