Geslaagde Banen en Ontwikkelmarkt bij Voorne-Putten Werkt

Dinsdag 18 oktober was er een Banen en Ontwikkelmarkt bij Voorne-Putten Werkt aan de Laanweg in Spijkenisse. Gedurende de hele dag was er de mogelijkheid tot het bezoeken van het werk en leerbedrijf. VPW begeleidt mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het, in de regio bekende bedrijf, begeleid werkzoekende met bijvoorbeeld een arbeidshandicap of een beperking. Maar ook werkzoekende met een uitkering of anderstalige kunnen hier een nieuwe start maken.

Het werk en leerbedrijf, de naam zegt het al, verzorgt ook cursussen, ontwikkeltrajecten of jobcoaching. Doormiddel van leerlijnen en ontwikkelinstrumenten probeert VPW zo veel mogelijk mensen te helpen aan werk of ontwikkeling. De banen en ontwikkelmarkt werd goed bezocht, en niet alleen door werkzoekende, maar ook door (potentiële) werkgevers.

Organisator van deze dag Dzenita Alibegic vertelt: ‘het doel van deze dag is het in contact brengen van kandidaten en werkgevers’. Hierin was de opzet van de dag zeker geslaagd, zowel de kandidaten als de werkgevers waren in flinke getale aanwezig. In sommige gevallen werden direct al contacten gelegd. Werkgevers uit o.a. de industriële sector, de groen-en horeca richting en het winkelwezen konden erop zoek naar hun toekomstige werknemers. En om samenwerking en opleidings-ontwikkeling te stimuleren was de catering verzorgd door het Zadkine college. De studenten in opleiding hadden allerlei lekkere hapjes en snacks gemaakt. Ter afsluiting kwam wethouder Struijk nog een bezoekje brengen en nam ook even een kijkje in de onlangs verbouwde nieuwe kantine annex relaxruimte.