Feest op de Montessorischool in Spijkenisse

De Montessorischool Spijkenisse vierde een feestje op het schoolplein. Toevallig of niet, de opening van de Kinderboekenweek met het thema Gi-Ga-Groen paste naadloos in de opening van het nieuwe groene schoolplein. Wethouder Wouter Struijk opende het plein van de school in Waterland en feliciteerde alle kinderen en hun ouders met dit mooie stukje natuur bij hun school.

Deze week is de landelijke Kinderboekenweek waaraan scholen deelnemen. Het thema is Gi-Ga-Groen, wat al duidelijk maakt; het onderwerp dit jaar is ‘de natuur.’ Uit onderzoeken is gebleken dat het voor kinderen niet alleen heel leuk is om bezig te zijn in de natuur maar dat het ook goed is voor hun zelfvertrouwen en concentratie. En bovendien wordt er buiten meer bewogen. Lekker modderen en scheppen in de natuurtuin is dus en leuk en leerzaam, en zo denken ze er op de Montessorischool duidelijk ook over. Naast de wethouder, waren Fien Fonk, de ‘zus’ van Freek Fonk, en zijn ‘tante Jen’ aanwezig. Voorzien van grote schoppen, plantten zij gezamenlijk de eerste struiken en planten in de nieuwe border op het schoolplein. Onder toeziend oog van een groot aantal kinderen en hun ouders. Hierna overhandigde wethouder Struijk een mooie en praktische zaden-lijst aan twee bovenbouw leerlingen. De lijst gaat de klassen rond zodat alle leerlingen kunnen zien welke zaden er zijn en of deze ook weer goed zijn voor het aantrekken van insecten of bijen.

Na twee muzikale optredens sloot de wethouder af met nog een kleine felicitatie; woensdag 5 oktober is ook De dag van de Leraar. Kortom een feestelijke ochtend op het Montessori-schoolplein